Munkahelymegőrző támogatás

Munkahelymegőrző támogatás

A világjárvány az Ön vállalkozását is lehetetlen helyzet elé állította? Elérhető ismét a  munkahelymegőrző támogatás az „Azonnal cselekszünk” program keretében. Ez a támogatás a koronavírus-járvány következtében átmenetileg nehéz helyzetbe került vállalkozások számára nyújt segítséget legfeljebb hat hónap időtartamra. A pályázatokat egészen az év végéig, illetve a felfüggesztésig lehet benyújtani az OFA Nonprofit Kft. részére.

A munkahelymegőrző támogatás újraindításának az volt a célja, hogy elkerülhető legyen a csoportos létszámcsökkenés, valamint a gazdaság fellendítése érdekében a munkahelyek számára folyamatos lehessen a munkaerő megtartása és foglalkoztatása.

Feltétlenül éljen a lehetőséggel, amennyiben olyan Magyarországbeli vállalkozás, amely a járvány következtében került nehéz helyzetbe, és emiatt legalább 25 fős csoportos létszámleépítést kellene végrehajtania.

A nyertes pályázóknak azonban kötelezettségeket is kell vállalnia. Nevezetesen a kérelmezett munkavállalókat már legalább fél éve kell foglalkoztatnia, és a támogatás idejével megegyező időtartamig pedig tovább is kell alkalmazni. Továbbá a vállalkozásnak az átlagos statisztikai állományában sem következhet be változás a sikeres pályázást követően.

A támogatási kérelem kizárólag postai úton nyújtható be, a pályázati dokumentációban meghatározott módon és feltételekkel. Részletes információk az OFA Nonprofit Kft. oldalán találhatók.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.