Konyhabútor felújítás

Konyhabútor felújítás

A konyhabútor felújítása az igényektől függően akár kevés pénzből is megúszható, főleg ha a tulajdonos rendelkezik barkács tapasztalattal, illetve az adott munkafolyamathoz szükséges szerszámokkal. Általánosságban azonban sokszor jobban járunk, ha az otthonunk felújításával szakembert bízunk meg, amellyel sok bosszúságtól, és az esetleges váratlan problémáktól is megkímélhetjük magunkat.

Miért érdemes szakemberre bízni a konyhabútor felújítást?

Tény, hogy az otthonban számos olyan helyiség van, amelynek felújítása miatt nem feltétlen van szükség szakemberre, hiszen sok olyan ezermester van, aki akár a burkolást, a festést, vagy a tapétázást is nagyon jó minőségben képes elvégezni. A konyhabútor felújítása viszont az a projekt, amelyhez – a munkálatoktól függően – tényleg ajánlott szakembert hívni. Összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, hogy miért nem ezen érdemes takarékoskodni.

Szabadidő és/vagy pénz hiánya miatt

Sokszor egy adott munkát a szabadidő hiányában nem tud a tulajdonos elvégezni, így kénytelen évekig halogatni- mindig jön valami fontosabb, vagy halaszthatatlanabb. Illetve a felújításra szánt pénzt sem könnyű manapság összegyűjteni. Másrészt kellő rutin hiányában a munka elhúzódhat, így a családnak nem egyszerű a szétbontott konyhában nomád körülmények között élni, és főzni.

Megfelelő géppark hiánya miatt

Kiváló és precíz munkát csak minőségi szerszámokkal lehet végezni, amelyekkel egy hobbi barkácsoló (nagy valószínűséggel) nem rendelkezik.

Váratlan költségek

A felújítás általában költséges, nem beszélve az előre nem várt egyéb költségekről.

konyhabútor felújítás árak

Használjuk ki az internet által nyújtott lehetőséget!

Az internet világában ma már jóval több lehetőség van arra, hogy megfelelő szakembert találjunk, sokan rendelkeznek saját weboldallal.

Konkrét árak

 A weboldalukon konkrét listát találunk (árakkal!!!) az általuk végzett munkákról. Az igényeinktől, és a munka sürgősségétől függően esetenként többféle csomagból is választhatunk. A szolgáltatás tovább bővíthető például anyagbeszerzéssel, amelynek az ideje természetesen megnöveli az óradíjat.

Igényekre szabott munka

Fontos előny, hogy az egyedi munkák során a megrendelő igényeinek legjobban megfelelő megoldásokat valósítanak meg.

Referenciák

Az oldalakon referenciákat, inspirációkat, és fotókkal dokumentált megvalósult projekteket láthatunk, illetve igen gyakran az adott munkafolyamat elvégzésének menetét youtube videók segítségével tanulmányozhatjuk.

Teljes körű garancia

A megbízó az általa végzett munkára (általában) teljes körű garanciát vállal, és megfelelő minőségű hozzávalókkal (tiplikkel, csavarokkal, ragasztókkal) dolgozik.

Mikor lehet a régi konyhabútort gazdaságosan felújítani?

Számos olyan eset van, amikor a régi konyhabútor gazdaságosan felújítható, és az új konyha kialakítása helyett jóval olcsóbban lehet látványos változást elérni.

Avulás

Például akkor, ha a front felületeken nincsenek sérülések, kopások, pusztán az avulás miatt szeretnénk változtatni. Választhatunk öntapadó díszléceket, de minden esetben alapos tisztítás előzze meg a felrakást. Olyan apróságok, mint az új fogantyúk cseréje is szemmel láthatóan javítja az összképet.

Leváló fólia

Általában a hazai konyhákban fóliás MDF ajtók találhatók, amelyeknél idővel előfordul, hogy a széleken leválik, és felhajlik a fólia. A probléma egyszerűen, házilagosan is orvosolható, anélkül, hogy le kellene az ajtókat cserélni. A javítás úgy történik, hogy a résbe ragasztót kenünk – Pálmatex ragasztó kiváló a javításra –, majd a hatóidő letelte után (kb. 10 perc) erősen össze kell nyomni.

Tipp

A ragasztót mindkét oldalon kenjük szét alaposan, és a felületek közé gyufaszálat, vagy fogpiszkálót tegyünk be távtartónak.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.