Húsevő növények

Húsevő növények

Egy oroszlán, és egy növény. Tudják mi a hasonlóság közöttük? Mindkettő ragadozó. Bár ez a Vénusz légycsapója nevű növény első látásra olyan, mint a többi ártalmatlan szobanövény, a látszat csal. Ez ugyanis húsevő. Képes szőrőstől bőröstől megemészteni egy rovarlárvát mindössze néhány nap alatt. (tovább…)

Mediterrán kertek itthon

Az utóbbi évek enyhe telei és forró nyarai lehetővé teszik a mediterrán hangulatvilágú kertek telepítését. A mediterrán kertben elsősorban megfelelő növényzetre van szükség. (tovább…)

Örökzöld cserje

Örökzöld cserje

Manapság sokféle örökzöld cserje kapható, nagyon népszerűek a törpe fajták, amelyeket kisebb balkonok díszítésére használhatunk. A virágzó cserjék pompás virágukkal színt csempésznek a sötét téli napokba. (tovább…)

Cickafarkfű

Cickafarkfű

A cickafarkfű gyógynövény botanikai neve Achillea millefolium L., és a fészkesvirágzatúak (Asteraceae = Compositae) családjába tartozik. Az „Achillea” nemzetségnév a görög hős, Achilleus nevéből származik ennek a gyógynövénynek a neve. (tovább…)

Borókabogyó

Borókabogyó

A gyógynövények között Junniperus communis-nak nevezik a közönséges borókát, és a ciprusfélék (Cupressaceae) családjába sorolják őket a botanikusok, mint gyógynövény. (tovább…)

Rozmaring

Rozmaring

A meleg földközi-tengeri országokból, a száraz hegyoldalak lejtőiről hozták Európa hidegebb tájaira a Krisztus utáni első évszázadban bencés szerzetesek. (tovább…)

Podagrafű

Podagrafű

Szinte egyetlen mai gyógynövénykönyv sem nevezi a vadbodzát (Aegopodium podagraria) vagy más néven podagrafüvet gyógynövénynek. A podagra az öregujjon jelentkező köszvény régi megjelölése. (tovább…)

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.