Télikert és szerepe életünkben

Télikert és szerepe életünkben

A régi időkben a nemesség kiváltságai közé tartozott a télikert építése,használata. Ma a télikert reneszánszát éljük, a télikert boldog tulajdonosa számára lehetővé válik, hogy egész évben mediterrán környezetben, egzotikus növényekkel vegye körül magát. Sok esetben azonban a növényi környezet igénye mellett a lakótér növelése, újabb térnyerés, esetleg a kihasználatlan terasz új funkciókkal történő ellátása motiválhatja a télikert építését.

A télikert nagy üvegfelületeivel magasabb fényhozam érhető el, ami jótékonyan befolyásolja a helyiség atmoszféráját és így növényeink is több oxigént termelnek. Ez a tényező együttesen jelentős mértékben hat közérzetünkre is.

télikert

A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rosszhangulatúak vagyunk. A télikert tehát hozzájárulhat életminőségünk magasabb színvonalának megteremtéséhez.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.