Arckontúrozás: Kicsit fájdalmas, de legalább sokáig tart a hatása

Arckontúrozás: Kicsit fájdalmas, de legalább sokáig tart a hatása

A felszívódó szálas arckontúrozás napjainkban az egyik legkedveltebb fiatalító kezelés, az arclifting nemcsak gyors és látványos eredménnyel ajándékoz meg, de a hatása is meglehetősen tartós. A gyors, és hatékony szike nélküli fiatalító beavatkozások egyre népszerűbbek, hiszen nem kell szabadságra menni lábadozás céljából, ráadásul fél óra alatt elvégeztethető.

A bőr öregedésének jelei már viszonylag korán, nagyjából a 25. életév után megmutatkoznak, és idővel ráncosodás és a bőr feszességének csökkenése is a folyamat része, gyakorlatilag az évek múlásának velejárója.

A legújabb eljárásoknak köszönhetően már nem feltétlenül kell kés alá feküdni, például az arckontúrozás a laza bőrszövetre gyakorolt feszesítő eljárás. A felszívódó szálas kezelés lényege, hogy a bőr alsóbb rétegeibe speciális fonallal ellátott tűket szúrnak bele. A tű kihúzása után a szálak megmaradnak a bőrben, illetve hosszú távon teljesen lebomlanak. Egy-egy területen az életkor és egyéb tényezők függvényében több szállal végzik, az arc mindkét oldalán, amely mindenféle hegesedés nélkül gyógyul.

 

A felszívódása általában fél évig tart, és igen látványos bőrmegújulási folyamatot indukál, nevezetesen ösztönöz a bőr mélyebb rétegeiben a saját kollagén termelésére, amely a szervezetben az öregedéssel egyre csökkenő mértékben fordul elő. A bőr attól válik ismét feszessé, hogy a szálak mentén új kollagén kötegek képződnek. A beavatkozás azonban egy kis fájdalommal jár, ezért érzéstelenítő krémmel kenik be a kezelendő felületet. Az is előfordulhat, hogy a rágóizmok környéke pár napig érzékenyebbé válik.

A felszívódó szálas arckontúrozás az arc és a test különböző részein eredményes, így a nyaki terület környékének – a toka, az áll vonala, illetve a szemöldök környékének kezelésére. A korral bizonyos testrészeink tónusát még mozgással sem könnyű visszahozni, ezért kedvező, hogy olyan egyéb testtájainkon is alkalmazható, mint a megereszkedett fenék, a kar, vagy a has.

A látványos eredmény nagyjából 3-4 múltán jelentkezik, és egyéni adottságoktól függően akár másfél évig is megmaradhat.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.