Aerobik vagy konditerem – mit válasszak?

Aerobik vagy konditerem – mit válasszak?

Ha a jogging, a kerékpározás és más egyénileg végzett szabadidős sport már nem elég, érdemes professzionális hozzáállást követnünk kondíciónk megőrzéséhez.

Az aerobik kiváló lehetőség lehet, ha szervezetünk általános erőnlétét kívánjuk javítani. A dinamikus gyakorlatok gyorsítják a szív munkáját, segítik a légzés és a keringés működését. A csoportos edzés a tréner szeme előtt kifejezetten motiváló hatású. Egy órás intenzív edzés alatt nagyjából 300-400 kalóriát égethetünk el.

Kétségtelen előnyei mellett az aerobiknak sajnos hátrányai is vannak. A legjobb alakformáló hatás már nagyon korán jelentkezik, utána azonban a szervezet hozzászokik a megterheléshez, és már sokkal lassabban égeti a zsírt. Emellett az egész csoport által végzett egységes gyakorlatok nem kedveznek az egyéni elvárásoknak. Általában nincs idő az egyes testrészek erősítésére. Mindenkinek más a testalkata, más a testfelépítése, a legjobb eredmény érdekében személyre szabott tréningekre van szüksége.

Erre ideális lehet a konditerem. A személyi edző által összeállított gyakorlatok képesek az egyes testrészekre koncentrálni, lehetőségünk van azon izomcsoportokat is megdolgoztatni, melyeket csak ritkán használunk. A súlyokkal végzett gyakorlatok másik előnye, hogy a terhelést igényeink szerint növelhetjük, ahogy az elvégzett sorozatok mennyiségét is. Ezzel egyúttal újabb célokat tűzhetünk ki magunk elé. Az izomtömeg növekedésével javul az anyagcserénk is, ami gyorsabb zsírégetést eredményez.

Az edzőtermi gyakorlatok bizonyítottan feszesítik a bőrt, csak a kezdeti súlyvesztéstől ereszkedhet meg időlegesen. Mivel az edzést egyénileg végezzünk, nem kell a csoport elvárásaihoz igazodnunk, a számunkra megfelelő időpontban járhatunk a terembe.

Az aerobik garantálja a gyors súlycsökkenést és általános erőnlétünk javulását. A hosszú távú eredmény érdekében azonban más, szakszerűen válogatott kiegészítő gyakorlatokra is szükségünk van. Csak így leszünk elégedettek alakunkkal.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.