Várna látnivalók

Várna nagyon gazdag látnivalókban. Várna látnivalók: A Szűz Mária Mennybevitele Székesegyház nagyon jelentős emlékmű épület, a Tengerészeti Múzeum, a Várnai csata emlékpark, az állatkert, az akvárium, a delfinárium, a csillagvizsgáló és az operaház, az Euxinográd palota mindegyik hely egy-egy érdeklődésre méltó látványosság.

Várnai Akvárium

A Várnai Akvárium a város legismertebb épületeinek egyike, mely hivatalosan 1932-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A várnai akvárium három fő részre van osztva, három csarnokban csodálhatjuk meg a szebbnél szebb halakat és tengeri élőlényeket. Olyan különlegességeknek ad otthont az első csarnok az akvárium, mint a tüskés rája, a szürke márna, tengeri farkas és a tokhal. A második teremben különféle tengeri organizmusok és kagylók kaptak helyet. A harmadik termet pedig főként az emlősök uralják és persze a kiállítás legnépszerűbb lakói a cápák. Az akváriumban több száz fajt csodálhatunk meg melyek között, halak, puhatestűek, különböző rákok is vannak. Az akváriumban a tengeri halak mellett édesvízi fajokat is láthatnunk. Jelenleg a Várnai Akváriumnak otthont adó Sea Garden a város legnépszerűbb szórakozási lehetősége. Az akvárium természetesen van lehetőség egy jó falatozásra, különféle ínycsiklandó halételekből, de más nemzetközi fogások is kerülhetnek az asztalra.

Várna Aquarium

A Várnai akvárium nyitva tartása: Az akvárium a téli időszakban reggel kilenctől délután ötig van nyitva, a hétfői nap kivételével, amikor zárva tart.A nyári időszakban minden nap, hétfőn is reggel kilenctől este kilencig várja a látogatókat Várna elsőszámú programja.

A Várnai akvárium címe: Az akvárium mindössze öt percre van a központtól, a Sea Gardenben, melynek címe : 4 Primorski Boulevard, Varna

A várnai delfináriumnak a Primorsko Park ad otthont, ahol csodálatos környezetben tekinthetjük meg ezt a pompás vízi show-t.

Hétfő kivételével minden nap négy előadást tartanak, egyet délelőtt, egyet délben, kettőt pedig a délután folyamán. Az előadások kezdete, 10:30 , 12:00 , 15:30 , 17: 00.A show műsorhoz több nyelvű kommentár is tartozik, oroszul, németül, angolul és bolgárul mesélik el mi történik. Az előadások megközelítőleg háromnegyed órásak és nagyon színvonalasak. A jegyárakról sajnos hivatalos tájékoztatást nem kaptunk, de a felnőtt jegyárak körülbelül 30 leva körül mozognak. A delfinárium 1984 augusztus 11-én nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt, azóta több millió látogató járt már itt, szinte Várna szimbólumává nőtte ki magát. A “színház” összesen 1200 férőhelyes. Kimbo, Poppy, Bimbo boy, Dolly és Yoanna egy nagyon kellemes programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Várna

Nagyon szép és látványos hely a Balcs botanikus kertjében pompázó megannyi érdekes növény, valamint itt látható a település legszebb épülete, a Mária román királynénak épített palota.

Várna közelében egy igazi ritkaságnak számító hely a Kőerdő található, itt az ég felé nyúló, 2–10 méterig magasodó, a világon egyedülállóan keletkezett kőoszlopok nagy csoportja látványtó. Az Aladzsa kolostort látogatók elcsodálkozhatnak a cseppkőbe vájt kolostor termeitől és falfestményeitől.

Várna strand

Hajóbérlés a várnai kikötő környéki kölcsönzőkben lehetséges.

Várnában szállást itt érdemes foglalni.

Várna további látnivalók

Várnai Régészeti Múzeum
Várnai Tengerészeti Múzeum
Euxinográd Palota
Tengeri kert
Várnai katedrális
Várnai akvárium
Várnai delfinárium
Várnai Planetárium
Várnai Terrárium
Várnai állatkert
Várnai élménypark
Római terma

Utazási célpontok
Helsinki látnivalók
Velence látnivalók és nevezetességek

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.