Cala Bona és Cala Millor

Cala Bona és Cala Millor

Cala Bona és Cala Millor mára már teljesen egybeépült, tengerparti szakasza három kilométer hosszan nyúlik el. A part mentén többcsillagos szállodák és apartmanok sorakoznak amelyek igen bőséges szolgáltatással és kényelemmel várják a vendégeket.

Az üdülőhelyen nagyon sok külföldi turista, köztük rengeteg kisgyermekkel érkező család veszi birtokba, ennek az egyik oka az, hogy nagyon biztonságos itt a fürdőzés, másik pedig, hogy rengeteg sportlétesítmény vehető igénybe, valamint éttermek, bárok, kávézók, üzletek sokasága biztosítja a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz az igények kielégítését.

A tengerparton finom homokos strand köti össze a turisták által nagyon kedvelt mallorcai üdülővárosokat. A strand mentén egy olyan sétaútvonalon lehet közlekedni, amit csak gyalogosok használhatnak. Az itt nyaraló vendégek sportolásáról, szórakozásáról golfpályák, valamint más jellegű sportpályák, és sok egyéb szórakoztatóipari létesítmény gondoskodik.

Cala Millor strand

Cala Millort északról a csendesebb, és nyugodtabb Cala Bona határolja, ide azoknak a vendégeknek ajánlott jönni akik pihenésre vágynak, délről pedig Sa Coma határolja. Mivel Cala Bonán különösebb látnivaló nem található, ezért az ilyen jellegű kívánságot a környék felfedezésével lehet maradéktalanul kielégíteni.

Az üdülőhely vendégei számára a környéken rengeteg szebbnél-szebb kirándulóhely található. Érdemes elutazni Cala de Deia-ba, ez a hangulatos kisváros nagyon sok híres költőnek, művésznek adott otthont régen és most is.

Capdeperán helyi lakosok büszkesége a Castell de Capdepera elnevezésű vár, ez az egyik legnagyobb és legszebben renovált ilyen jellegű építmény a szigeten. Különös élményekkel gazdagodhatnak akik ellátogatnak Mallorcán Salines de Llevantbe, ami egy olyan hatalmas méretű magánterület ahol évente 8000 tonna asztali sót termelnek ki. Szigorúan védik a helyet, mivel kb. 170 madárfaj élőhelye.

Cala Millor Mallorca

Egy érdekes nevű település Banyalbufar, a településen még a mórok alakították ki a művészien megtervezett szőlőteraszokat, lenyűgöző látványt nyújtanak.

Mallorcán méltán nevezik gyöngyszemnek, a bűbájos kis hegyi várost, Valldemossát. Itt bármerre néz a látogató gyönyörű, virágba borult kerteket, a köves teraszokon épített díszes mediterrán kőházakat, a plébániatemplomot valamint a karthauzi kolostort láthatja, melyek a város fölé magasodnak.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.