La Ramblas

A Barcelonába látogatók szeme elé elsőként az öt részből álló Ramblas tárul. A Playa de Cataluya, egy óriási tér. Ezen az óriási téren a padjain, szökőkútjai mellett, bevásárlóközpontjában éjjel-nappal mozgalmas és lüktető találkozóhelye a itteni életet kedvelőknek. Rambla del Estudisban fontos épületek nagy számban találhatók, ilyen a híres 18. századi Reival Académia de Ciénces i Arts, mely 1910 óta színházként működik.

A Rambla különböző részeit a sok virágárus miatt Rambla de las Florsnak néven is emlegetik. A negyedik Rambla a nevét a Rambla dels Caputxins, a Kapucinus kolostoráról kapta melyet már korábban leromboltak. Az ötödik Rambla pedig , a Rambla de Santa Monica mely szintén egy kolostorról kapta a nevét, ez az épület jelenleg kiállító teremként működik, ezt hívják Centre d’Art Santa Monica-nak

A színes, vidám forgatagú téren télen és nyáron nagy forgalom zajlik. Az embereket utcai zenészek, mutatványosok szórakoztatják , árusok, újságosbódék kínálják a portékáikat , éttermek, hangulatos kávézók várják az érdeklődőket. Ramblas végén a kikötő végében a nevezetes Kolumbusz szobrát láthatjuk. A sétálóutcát végigjárva, a nyugati oldalon található az Arc del Teatre mögötti városrész olyan, mintha már nem ebben a világban járnánk.
Itt már nyoma sincs a sok bankoknak, éttermeknek, kulturált szórakozóhelyeknek, szállodáknak, ezt a városrészt a szegények lakják.

A negyedben nagyon népszerűek a bordélyházak, sejtelmes fényű klubok, szex shopok . Itt volt korábban a vörös lámpás negyed . A Barrio Chino Barcelona így aztán Barcelonában nem éppen legszebb negyed.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.