A Barcelona intenzív szerződéstárgyalásokat folytat kulcsjátékosaival

A Barcelona intenzív szerződéstárgyalásokat folytat kulcsjátékosaival

A Barcelona elnöke, Joan Laporta tájékoztatta a szurkolókat Gavi és Ousmane Dembele legújabb szerződési tárgyalásairól.

Dembelének június végén lejár a szerződése, és szabadon távozhat a klubtól. A Chelsea és a PSG is azon klubok közé tartozik, akik intenzíven érdeklődnek a francia válogatott szélső iránt.

Jól haladnak a szerződéstárgyalások Gavival

Gavi és Dembele esete meglehetősen eltérő. Gavi szerződése 2023-ban jár le, de 50 millió eurós kivásárlási záradékkal rendelkezik. A viszonylag alacsony kivásárlási díj néhány topcsapatnak is felkeltette az érdeklődését, mint a Liverpool vagy a Bayern, akik komolyan fontolgatják a tizenéves spanyol válogatott játékos megszerzését.

A Barcánál természetesen sürgősnek látják, hogy Gavi aláírja az új szerződést, aminek következtében jelentősen megnövelhetnék a kivásárlási záradék mértékét is. A Barca vélhetően a többi ígéretes fiatal sztárjukhoz hasonlóan 1 milliárd eurós kivásárlási díjat szeretne berakni az új szerződésbe.

Laporta röviden összefoglalta a tárgyalásokat, amelyeket a Barca jelenleg is folytat a 17 éves játékossal.

„Optimisták vagyunk, mert azt akarjuk, hogy Gavi a Barcelonában folytassa – mondta Laporta. „Különösen azért, mert a La Masiából jött. A Focitipp.net információi szerint a játékos és az ügynöke is a spanyol bajnokságban akar maradni. Nagyon közel vagyunk a megegyezéshez”.

Ousmane Dembele bizonytalan

Laporta határozottan pesszimistább hangot ütött meg, amikor a korábbi Dortmund és Rennes szélső Dembele ügyéről kérdezték, aki már többször is elutasította a klub új szerződését, annak ellenére is, hogy megfenyegették, hogy kizárják az első csapat keretéből.

„Dembele több ajánlatot is kapott tőlünk, szeretnénk hogy továbbra is itt folytassa, de nincs hírünk arról, hogy elfogadta volna ajánlatunkat” – mondta az elnök. „Eddig még nem kaptunk választ tőle.”

Lewandowski a Barcelonához

Laporta kitért a Bayern München támadóját, Robert Lewandowskit körülvevő spekulációkra, akit továbbra is összefüggésbe hoznak a Barcelonával.

„Nem fogunk róla beszélni, mert ez tiszteletlenség lenne a Bayernnel szemben” – mondta.

Eközben a Bild azt állítja, hogy Lewandowski inkább a PSG-hez költözne, minthogy a Bundesliga bajnoknál maradjon.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.