A pályázatírás fortélyai a sikeres forrásfelhasználást a biztosítják

A pályázatírás fortélyai a sikeres forrásfelhasználást a biztosítják

Az új uniós fejlesztési ciklus (2021-2027) hatalmas forrásbőséget biztosít hazánk számára. Azonban visszatekintve az előző ciklusra – érdemes a korábbi évek szakmai tapasztalataira is figyelni, nevezetesen arra, hogy nem állítható egyértelműen, hogy a beruházásokra elköltött támogatásokból teljes mértékben a magyar vállalkozások profitálnak, illetve veszik igénybe.

Az uniós milliárdoknak, de valamennyi finanszírozott beruházásnak és a közvetlenül megítélt támogatásnak egyértelműen gazdaságélénkítő hatása van. Gondoljunk arra, hogy akár az útépítés, vagy kórházi, és közigazgatási épület rekonstrukció is a hazai vállalkozások munkalehetőségeit növeli. Ugyanakkor a hazai cégeken kívül a külföldi beruházások számára is nyitva kell állni a lehetőségeknek az európai nyílt piaci verseny szabályai szerint. A forrásfelhasználás eredményességét vizsgálva megállapítható, hogy az intézményrendszer, amely a támogatások kezelésére hivatott, minőségi és mennyiségi kapacitás tekintetében még további fejlesztésre szorul. A szakértők szerint a rendszer hiába fő kulcseleme a sikeres forrásfelhasználásnak, ha a támogatási döntések elhúzódnak, az eljárásrendek pedig különféleképpen értelmezhetők akár a programok, a különböző főosztályok, de akár a programfelelősök körében is.

A sikeres pályázás szempontjából kulcsszerepe van az olyan cégeknek, amelyek a pályázatírás fortélyai mellett tisztában vannak a rendszereket érintő hazai és regionális szabályozásokkal is, valamint kellően tájékozok mindezek belső működésével. Így kijelenthető, hogy egy tapasztalt, jó pályázatíró valószínűsíthetően hatékonyabban tudja a megfelelő forrásokat előteremteni.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.