Széchenyi Fürdő

A Széchenyi Fürdő nemcsak Budapest, de Európa legnagyobb fürdőkomplexumának számít. A Városligetben lévő neo-barokk stílusú fürdő a 20 század elején épült. A komplexum a változatos szolgáltatásai miatt a legnépszerűbb fürdők közé tartozik.

A szabadtéri medencék a hideg évszakokban, akár a mínuszok idején is kellemes fürdőzési lehetőséget biztosítanak. Az egész évben üzemelő, tetszetős kialakítású fürdőt a Budapestre érkező külföldi turisták is előszeretettel keresik fel.

A beltérben 11 gyógymedence található, amelyből három termálmedence csak kizárólag orvosi beutalóval rendelkezők használhatnak. A hatalmas területen fedett és szabadtéri medencék, wellness és gyógykezelések mellett számos kényelmi szolgáltatás érhető el.

A 76 Celsius fokos gyógyvíz 1246 méter mélyről érkezik fel, amely a főváros egyik legmélyebb kútjának számít.  A fürdő építését 1909-ben kezdték meg, és 1913-ban nyitották meg a nagyközönség számára.

A víz összetétele

A Széchenyi fürdőt a II. számú Szent István-kút látja el, amely nátrium mellett kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, amely jelentős metakovasav és fluorid tartalommal is rendelkezik.

Szechenyi-Gyogyfurdo

A gyógyfürdő ortopédiai, baleseti utókezelések esetében, ízületek degeneratív betegségei, és idült, félheveny ízületi gyulladások esetében hatékony.

Az ivókút gyógyvize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és fluoridot tartalmaz. Az ivókúrában olyan betegségek esetében kedvező hatású, mint a gyomorsav túltengés, idült gyomorhurut, gyomorfekély, és bélhurut, de kiváló a vesemedencék, és a húgyutak idült gyulladásai esetében is.

A népszerű fürdőt folyamatosan fejlesztik, napjainkban már 21 medence áll rendelkezésre, amelyek között élményelemekkel gazdagon ellátott élménymedence is rendelkezésre áll. A fürdőben a hagyományos gyógyszolgáltatások mellett a wellness részleg sokrétű kínálattal rendelkezik. Szaunák, kondicionáló terem, vízi torna és aerobic szolgálja a látogatók kényelmét és elégedettségét.

A helyiek által Szecskaként nevezett fürdőben a bérlők is változatos, és különleges szolgáltatásokat nyújtanak, például Thai masszázs, Természetgyógyászat, Aquafitness, Széchenyi Pálmaház, és Sörfürdő.

BeerSpa

Sokan kedvelik a Csehországban jól ismert, tradícionális sörfürdőt, amelyben a természetes söralapanyagok, a komló és az árpa hatását fokozzák a termálvízben történő dúsítással. A hozzávalókat sörsóval keverve sörhabbal öntik fel, és az így nyert habfürdő kellemes hatású a testre és lélekre egyaránt. A Széchenyi fürdőben az alsó szinten található meg a hat sör dézsa, amely kiválóan alkalmas meghitt összejövetelekre is.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.