Pályázatírás sikerdíj mértéke

Már most jól látható, hogy az új, 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus nemcsak a vállalkozások számára nyújt kedvező lehetőségeket, de a pályázatírással foglalkozó cégek is megnövekedett ügyfélforgalomra számíthatnak. Soha nem tapasztalt pályázati dömping veszi kezdetét, mivel folyamatosan írják ki a hazai vállalkozások számára az új felhívásokat.

Az idei év, és az új fejlesztési időszak újdonsága, hogy például a hátrányos helyzetű településeken nem csak a mikro- és kisvállalkozások, hanem az egyéni vállalkozók és egyéni cégek is pályázhatnak a különböző forrásokra. Pozitív változás, hogy Pest megye már különálló régióként szerepel, így jóval több uniós támogatást vehetnek igénybe a hazai vállalkozások.

Habár a kiválasztási eljárás a korábbi évek gyakorlatához képest egyszerűsödött, a laikusok számára a pályázás még mindig bonyolultnak tűnik. Pedig érdemes napra késznek lenni, és időben lépni, mivel a támogatási kérelmeket csak a forrás kimerültéig lehet benyújtani.

Pályázatírás

A pályázatírás napjainkban egy fontos szakmává vált, hiszen egy pályázati anyagon belül is rengeteg előírásnak kell megfelelni, és még a megfelelően összeállított anyag sem garancia, hogy a pályázó elnyeri a hőn áhított támogatást. Egyre több cég csak sikerdíj fejében vállalja el a megbízást, amely azért előnyös az ügyfélnek, mivel a munkát csak abban az esetben, és akkor kell kifizetni, ha az elkészített pályázat elnyeri a támogatást, de olyan egyéb költségeket sem tartalmaznak, mint például alapdíj, vagy regisztrációs díj.

A sikerdíjas konstrukció esetében a pályázatírás sikerdíj mértéke az elnyert támogatás százalékában van meghatározva, azonban a pontos mértékét nemcsak a ráfordított munkamennyiség, de az igényelt támogatás összege is meghatározza. Pontos százalékot nehéz meghatározni, előfordulnak 1-2 %-os díjak, de akár 20 %-os sikerdíjjal is lehet találkozni.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.