Gólya: egy különleges hangulatú romkocsma Budapesten

A romkocsma túrák résztvevői a klasszikus kocsmákat jól ismerik és a külföldi rajongók is előszeretettel látogatják. A Free Pub Crawl Budapest weboldal segítségével olyan jó helyet mutatunk be ahol hamisítatlan romkocsma hangulatot lehet találni, és egyedi jellege miatt kiemelkedik a többi romkocsma sorából.

Gólya Szövetkezeti Presszó és Közösségi Ház

 A mesterhármasként aposztrofált Szimpla Kertet, az Instantot és Fogas házat nem kell külön bemutatni, hiszen minden romkocsma rajongónak ezek a kultikus helyek ugranak be elsőre. Az Orczy út 46-48-ban működő Gólyáról ismert, hogy kulturális programjai sokszínűségével kiemelkedik az élmezőnyből.

 A Gólyában koncertek, közéleti kulturális beszélgetések, könyvbemutatók, kiállítások és filmes estek kerülnek rendszeresen lebonyolításra.

Gólya

A hely elődjének a Frisco Kávézónak már az alapításakor az volt a célkitűzése, hogy egy befogadó közösségi és kulturális találkozó központot működtessenek. Az elődök szellemiségét folytatva a Gólya csapata a kölcsönösség elve alapján működő szövetségi partnerséget kíván kialakítani. Olyan kezdeményezéseknek kíván befogadója lenni, amely a résztvevőknek nemcsak hasznos tudást nyújtanak, de lehetőséget ad mind a tudás megosztására és a véleménycserére egyaránt.

A Gólya munkacsoportjai segítő kezet nyújtanak akár koncertszervezéssel kapcsolatban, de csapat elkötelezett kulturális, közösségi és oktatási programok lebonyolításában is.

Gólya bár

A Gólya-alkalmazottak mellett a csapat a tagi munkavégzést kívánja előtérbe helyezni, egyfajta tanulásként a szövetkezeti lét életformájának a megismeréséhez, és elsajátításához.

Érdemes a Gólyát felkeresni a 8. kerületben, széles italkínálat, hétköznaponként húsos és vega menü várja az ebédidőben megéhezőket. Jó időben akár a tágas kertben lehet jót beszélgetni egy korsó sör mellett.

 

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.