Soproni információk

Sopron (németül Ödenburg), a hűség városa, Magyarország nyugati határán, az Alpokalján, Bécstől 60km-re és Budapesttől 220 km-re található. A Soproni-hegység és a Fertő-tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében fekszik.

A mintegy 60.000 lakosú megyei jogú város a soproni borvidék központja, hiszen a környék mikroklímája kedvez a bortermelésnek; Sopront a „kékfrankos fővárosa”-nak tartják.

A várostól délre, illetve nyugatra elterülő dombvidék 1225 óta az egykori íjászok őrhelyeként szerepel az oklevelekben. Ez a Lővérek/Lövérek, Sopron üdülő negyede.

Kedvező fekvésének, középkori emlékekben is bővelkedő, hangulatos és gyönyörű barokk belvárosának, a környező hegyeknek és az itt termelt bornak köszönhetően igen népszerű kiránduló- és üdülőhely; a szomszédos osztrák lakosság pedig szívesen keresi fel bevásárlás és szolgáltatások igénybevétele céljából is.

Egy soproni kirándulást érdemes egybekötni a Fertő-tó, a nagycenki és a fertődi kastélyok megtekintésével, egy kiadós gyalogtúrával, illetve egy kellemes bortúrával, de a környék ideális biciklis kirándulásokra is.

Szép időtöltést kívánunk Sopronban!

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.