Edinburgh látnivalók

Edinburgh az egyik legnépszerűbb úti cél, kulturális, történelmi látnivalók sora látható, például az Edinburgh-i kastély Anglia leglátogatottabb turisztikai látványossága. Óvárosa és Újvárosa része a Világörökségnek. Edinburgh fapados járatokkal könnyen megközelíthető. Ideális akár egy rövid hétvégi kiruccanásra, az ideutazókat a gyönyörű Sót felföld, és romantikus kastélyok lenyűgöző látványa fogadja.

Skócia fővárosa azonban a családosok számára is érdekes látnivalókat nyújt, például a Camera Obscura, a Dynamic Earth multimédiás sátra, vagy a Gyermekkori Múzeum. Az Edinburgh Fringe Fesztivál a világ legnagyobb három hétig tartó művészeti fesztiválja, amelyet minden évben augusztusban rendeznek meg.

Edinburgh legszebb látnivalói

A Forth-öböl partján lévő Edinburgh, már a fekvése miatt is kellemes látvány, Rómához hasonlóan 7 dombon épült. Skócia fővárosát az Egyesült Királyság egyik legvonzóbb városának tartják, amely kiváló látnivalókat nyújt akár egy pár napos kiruccanásra. A kelta és középkori emlékek, és a skótszoknya és skótduda jellegzetes atmoszférát teremt napjainkban is, amely vonzza a látogatókat. Habár számos attrakcióval rendelkezik, a turisták körében a TOP az óváros, és a kastély, amely olyan különleges, hogy akár egy teljes napi felfedezést nyújt. Meglepően sok ingyenes látnivalóval is rendelkezik, például a Botanikus Kert, a Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Galéria. Az utóbbiak között ingyenes városnéző buszok szállítják az érdeklődőket.

Edinburgh-i kastély

A kastély egy magas sziklás csúcson áll, kőfalak és tornyok veszik körül, Anglia legfelkapottabb turisztikai attrakciója, a város és egyben az ország történelmi jelképének számít. Skócia történelmében stratégiai jelentőséggel bírt, számos véres csata helyszíne, ma része a Világörökségnek.

Óváros

A kastélyból könnyen megközelíthető az óváros, amely nevezetes a Royal Mile-t szegélyező épületekről, mint a Holyroodhouse palota, valamint a történelmi Városházáról.  A Holyroodhouse palota a királynő hivatalos edinburgh-i rezidenciája, és általában az év jelentős részében nyitva áll a látogatók előtt. A Historic Apartments az egykori skót Mária királynő otthona volt, nevezetes a szép bútorokról és a kárpitokról.

Royal Mile

A Királyi Mérföld, vagy más néven High Street a várat és Holyroodhouse Palotát, a Holyrood Apátságot összekötő utcákra utal, a város kedvelt sétálóutcája. Nevezetes látnivalói a Várhegy részében találhatók, Outlook torony, Camera Obscura, valamint a legmagasabb tornyú templom a Tolbooth (Szent János-felvidéki templom).

St. Giles-székesegyház

Más néven Edinburgh High Kirk épületét évente több milliónyian keresik fel, 1243-ban szentelték fel, a város fő templomának számít. A jelenlegi épület szerkezet az 1300-as években épült, 161 láb magas központi toronnyal, és nyolc boltíves rendelkezik, amelyek együtt egy hatalmas koronát-koronatornyot alkotnak. A fotósok kedvelt háttértémája. A monumentális épület a High Streeten található.

Skócia Nemzeti Múzeum

Edinburgh egyik legjobb szabadidős tevékenységét nyújtja a 2011-ben megnyílt múzeum, amely azóta igen kedvelt skót látványosság. A gyűjteményét évente több millió látogató keresi fel, nemcsak történelmi, régészeti kiállításai, hanem geológiai, természettörténeti, tudományos tematikái miatt is kedvelt.

Royal Yacht Britannia

A Royal Yacht Britannia az egyik legnépszerűbb – monarchiával kapcsolatos szigetországi látnivaló. A híres hajó a város kikötőjében a Britannia Látogatóközpontban található. A hajó öt fő fedélzete, a fedélzeti Royal Deck Tea Room, valamint a lakosztályai is bejárhatók.

Camera Obscura és az Illúziók világa

Camera Obscura és az Illúziók világa minden korosztály számára izgalmas látnivalót kínál 1853 óta, a Caslehill-en található. A viktoriánus tetőtéri helyiség középpontja egy lyukkamera, amely Edinburgh élő mozgóképeit vetíti egy speciális vetítővászonra, a különleges panorámát pedig a lencsék és a tükrök kombinációja teremti meg.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.