A sövények nevelése és gondozása

A sövények nevelése és gondozása

A sövények ültetése előtt részletesen tanulmányozni kell a fák, cserjék és bokrok ültetési helyét, figyelve a helyi adottságokat és az ültetendő növényünk igényeit.

A sövénytelepítéshez a legjobb időszak az ősz elejétől a tavasz elejéig tartó periódus. Ahhoz, hogy tömör és kívánt formájú legyen a sövényünk érdemes a töveket közel ültetni egymáshoz. A magasabb ágakat nyírjuk meg, hogy az alsó rügyek növekedését elősegítsük. Ezekhez a munkafolyamatokhoz szükségünk lesz kézi és gépi szerszámokra.

Az ültetéshez a terraline szerszám család szerszámai közül választhatunk ideális eszközt.

A sövények metszését, nyírását elvégezhetjük kézzel vagy géppel is. A sövényvágók precíziós munkákhoz valók, hiszen esztétikailag és a növény egészségének érdekében is fontos tiszta és határozott vágást biztosítanak.

A sövények meghatározó elemei lehetnek egy szép kertnek, nagyobb parknak hiszen egyedi és exkluzív formára alakíthatók.

A sövény gondozásának elengedhetetlen fázisa a túl sűrű ágak rendszeres ritkítása, hogy a levegő a sövény belsejében keringeni tudjon, és így megerősödjön az alapja.

A tömör külső felület megtartása az új hajtások gyakori visszavágásával, vigyázva arra, hogy ne legyen túl mély a nyírás, ami csúnya és veszélyes lyukakat nyit a sövényen. A száraz és sérült részek eltávolítása, különösen tavasszal és ősszel.

All Rights Reserved Theme by 404 THEME.